A goji bogyó tápanyagtartalma

A goji bogyó egy piros vagy narancssárga gyümölcs, amik nagyon hasonlítanak a mazsolára. A goji bogyó igen gazdag tápanyagokban, így népszerűségét nemcsak enyhén fanyar ízének, hanem egészségügyi előnyeinek is köszönheti. A goji bogyót az utóbbi években szuper gyümölcsnek kiáltották ki, de már több ezer éve használják ez a gyümölcsöt az ősi kínai gyógyászatban. A goji bogyó rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, ráadásul ez a gyümölcs igen gazdag tápanyagokban is. Most ezeket vesszük sorra.

C-vitamin

Antioxidáns

A goji bogyó gazdag forrása az olyan antioxidánsoknak, mint a flavonoidok, a polifenolok, a karotionidok, valamint a C- és az E-vitamint. A goji bogyó 500-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs és átlagosan több béta-karotin van benne, mint a répában. Nem meglepő, hogy a goji bogyó antioxidáns értéke nagymértékben hozzájárul az immunrendszer erősítésében, így a fertőzések leküzdésében. Ezen túlmenően a goji bogyóval megelőzhetőek a látási problémák, a rákos sejtek kialakulása, az Alzheimer-kór és a magas vérzsír- és vércukorszint.

Aminosavak és fehérjék

Az aminosavak létfontosságúak az élethez, mert központi szerepet játszanak a test felépítésében. Az aminosavak alkotják az izmokat, az inakat, a mirigyeket, a körmöt és a hajat. Fontos szerepük van a sejtek fenntartásában és növekedésében is. A goji bogyó 19 féle aminosavat tartalmaz, köztük ott van a 8 legfontosabb is. A goji bogyó teljes fehérjeforrásnak minősül.

Vitaminok és ásványi anyagok

Paul Gross (a) The Top 20 Superfood című könyvében megemlíti, hogy már 25 gramm goji bogyó fedezi a napi B-vitamin szükséglet nagy részét, de ezenfelül még 11 más vitamint és 22 nyomelemet tartalmaz, beleértve a cinket, a rezet, a kalciumot, a szelént, a foszfort és a vasat. A goji bogyó a kálium napi ajánlott bevitelének 24%-át tartalmazza, a vas és a réz esetében ez az arány 100%, valamint a cinknél 18%. A goji bogyó tehát teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

Goji bogyó ITT!

Dr. Chen Líciumgyümölcs 100g (Goji berry)

Dr. Chen Lícium gyümölcs 100g (Goji berry)

A termék antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően segítségével hozzájárulhatnak immunrendszerünk megóvásához.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Biomenü BIO Goji bogyó125 g

Biomenü BIO Goji bogyó 125 g

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal rendelkező gyümölcsféle.

Ár: 2390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!