A goji bogyó egy közismert "szupergyümölcs": ez a kicsi, élénk piros bogyó Ázsiában és Európában őshonos és általában frissen vagy aszalva fogyasztják. Ma már a goji bogyót nagyon sok súlycsökkentő termékben megtaláljuk, hiszen bizonyos esetekben segítheti a fogyasztókat, hogy gyorsabban olvadjanak le róluk a kilók.
A goji bogyót leggyakrabban szárítva tasakokban vagy csomagokban értékesítik. A szárított goji bogyó nagyon hasonlít a mazsolához, csak színe sokkal élénkebb, intenzívebb. A goji bogyót egyébként frissen is be lehet szerezni, de a piacon már megjelentek a goji levek, turmixok, valamint táplálék-kiegészítők is.
A goji bogyónak több jelentős egészségügyi előnye is van. A MyPyramid kimondja, hogy a goji bogyó tápanyagainak köszönhetően képes csökkenteni a túlsúly és az elhízás kockázatait, de igen hatékony véd a rák, a cukorbetegség, a csontvesztés, a vesekő, a stroke és a szívbetegség ellen. Chris Kilham orvosi kutató azt is kimondja, hogy a goji bogyó segít normalizálni az immunrendszer működését és megakadályozza a makula degenerációt is.
A goji bogyó kalóriatartalma alacsony, viszont igen gazdag antioxidánsokban és olyan vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, amik fontosak az egészséges táplálkozáshoz. A goji bogyó képes beindítani a fogyást is, mivel a szervezetet nagyon fontos tápanyagokkal látja el, azonban butaság lenne azt hinni, hogy ez a gyümölcs önmagában elegendő a fogyáshoz. A National Institutes of Health kijelenti, hogy a fogyás egyetlen hatékony, hosszú távú és biztonságos módja, ha a kiegyensúlyozott, alacsony kalóriatartalmú étrendet rendszeres testmozgással kombináljuk. A MyPyramid javaslata szerint nagyon fontos a teljes kiőrlésű gabonák, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a gyümöclsök, a sovány fehérjék és zöldségek fogyasztása. A goji bogyó minden bizonnyal része az egészséges táplálkozásnak és önmagában képes ösztönözni a fokozatos fogyást, de önmagában kevés a zsírpárnák ledobásához.
A termék antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően segítségével hozzájárulhatnak immunrendszerünk megóvásához.
Magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal rendelkező gyümölcsféle.