A goji bogyó felhasználása

A goji bogyó vagy Lycium barbarum nagyon hasonlít a vörös áfonyához. A növény Délkelet-Európában és Ázsiában őshonos és az olyan növényekkel rokon, mint a nadragulya, a burgonya, a padlizsán, a dohány vagy a chili. A goji leveleit és gyökereit már a hagyományos kínai orvoslás is felhasználta, hiszen a goji gazdag forrása az antioxidánsoknak, a karotinoidoknak, a luteinnek, a zeaxanthinnak, a vasnak, a cinknek, a szelénnek, az esszenciális zsírsavaknak, a rostoknak, valamint tekintélyes mennyiségű fehérjét tartalmaz. Jelenleg szupergyümölcsként tekintenek a növény bogyójára.

goji-terhesseg2

A meddőség megelőzésére

A goji bogyó afrodiziákumnak tekinthető, így Kínában a férfiak termékenységének fokozására használják. Q. Luo és munkatársai megállapították, hogy a patkányok esetében a goji bogyók védik a heresejteket, amikor az állatok hőnek voltak kitéve. A goji bogyó segítségével az állatok képesek voltak az erekcióra, ezenfelül nagymértékben javult a sperma mennyiség és minősége is.

A látási problémák megelőzésére

Az időskori makula degeneráció és a zöldhályog visszafordíthatatlan vaksághoz vezethet. A zeaxanthin és a lutein azonban két olyan antioxidáns, amik segítenek a látás megőrzésében. C. Y. Cheng és munkatársai megállapították, hogy a goji bogyó rendszeres fogyasztásával jelentősen növekedett a szervezet zeaxantin szintje, valamint nagymértékben csökkent a látásvesztés. A glaukóma is komoly károkat okozhat a látásban, azonban H. C. Chang és kollégái megállapították, hogy ezt a problémát is meg lehet előzni a goji bogyóval. A retina károsodását is meg lehet előzni ezzel a növénnyel.

Az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésére

A goji bogyót hagyományosan használják Ázsiában a rák és az öregedés megelőzésére. Az Alzheimer-kór valószínűleg összefüggésbe hozható a magas szintű homociszteinnel, ami egy olyan aminosav, amiről azt gondolják, hohy kárt okozhat az agyi artériákban. A goji bogyók nagyon sok B-vitamint tartalmaznak, amik segítenek lebontani a homociszteint. Y. S. Ho és munkatársai megállapították, hogy a goji bogyó szénhidrátjai megvédhetik az idegsejteket és az agy működését a homocisztein okozta károsodással szemben, így tulajdonképpen védenek az Alzheimer-kórral szemben is.

Goji bogyó ITT!

Dr. Chen Líciumgyümölcs 100g (Goji berry)

Dr. Chen Lícium gyümölcs 100g (Goji berry)

A termék antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően segítségével hozzájárulhatnak immunrendszerünk megóvásához.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Biomenü BIO Goji bogyó125 g

Biomenü BIO Goji bogyó 125 g

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal rendelkező gyümölcsféle.

Ár: 2390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!