Egy adag goji bogyóban....

A goji bogyó két szorosan kapcsolódó faj, a Lycium barbarum és a Lycium chinese gyümölcse. A friss goji bogyók általában csak az őshonos területeket elérhetőek, például Kínában, a kereskedelmi forgalomban azonban aszalva és kapszula formájában is hozzájuthatunk. A goji nagyon sok tápanyagot tartalmaz, így része lehet az egészséges táplálkozásnak.

Egy adag goji bogyó 5 evőkanálnyi mennyiséget jelent.

adag-gyumolcs5

Kalóriatartalom

Egy adag goji bogyó mindössze 112 kalóriát tartalmaz, ami a napi bevitel 5,5 %-val egyezik meg. A szénhidrátok a gyümölcsben 94 kalóriát jelentenek, 14-et a zsírok és a fehérje teszi ki a maradék 4 kalóriát.

Szénhidrát

A goji bogyók adagonként 24 gramm szénhidrátot tartalmaznak, amiből 21 gramm a cukor és 3 gramm az élelmi rost. Egy adag goji bogyó a napi szénhidrátbevitel 8%-át biztosítja és a napi ajánlott rost 12%-át.

Fehérje és zsír

Egy adag goji bogyó tartalmaz 1 g fehérjét, ami 2 százaléka a napi értéknek. A goji bogyó ezenfelül 1,6 g zsírt tartalma, amely 3 százaléka a zsiradékok napi értékének. A goji bogyó zsírtartalma teljes egészében telítetlen zsírokat tartalmaz, tehát nincs benne telített, transz-zsír vagy koleszterin.

Vitaminok és ásványi anyagok

A goji bogyó adagonként 12 mg vasat tartalmaz (67%-át a napi ajánlott mennyiségnek), 20 mg C-vitamint (napi érték 33%-a). Az A-vitamin tartalma 170 NE, ami 5,7%-a a napi beviteli értéknek. A kalciumtartalma is igen magas: adagonként 8 mg-ot (0,8%) tartalmaz.

Előnyök

A goji berry kapszula különböző potenciális egészségügyi előnyökkel rendelkezik, például az égési sérülések, a bőrfertőzéseket, a fájdalmakat és a gyulladásokat is hatékonyan kezeli. A goji bogyó javítja a látást, kezeli a vérszegénységet és nyugtató hatással rendelkezik. A goji bogyót ajánlják az Alzheimer-kór megelőzésére, a máj védelmére és a rákmegelőzésre is. Napi adagját mindig az adott márkától függően kell meghatározni, ezért a legjobb, ha a termék címkéjén található utasításokat követjük.

Goji bogyó ITT!

Dr. Chen Líciumgyümölcs 100g (Goji berry)

Dr. Chen Lícium gyümölcs 100g (Goji berry)

A termék antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően segítségével hozzájárulhatnak immunrendszerünk megóvásához.

Ár: 1195 Ft
Megnézem
Újdonság

Biomenü BIO Goji bogyó125 g

Biomenü BIO Goji bogyó 125 g

Magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal rendelkező gyümölcsféle.

Ár: 2390 Ft
Megnézem
Vélemények (1)